Personal > Centre d'investigació

Eva Mejía Ramírez de Arellano

Eva Mejía Ramírez de Arellano

emejia@cmrb.eu


La Dra. Eva Mejía es va llicenciar en Bioquímica per la Universidad Autónoma de Madrid el 2001. El 2002 va començar els seus estudis de doctorat al Centro de Investigaciones Biológicas-CSIC a Madrid fins al 2006, quan va obtenir el seu doctorat en Biologia Molecular. La seva tesi, que va realizar sota la direcció del Dr. Pablo Hernández Valenzuela, es va centrar en l'estudi dels mecanismes moleculars del bloqueig de la forqueta de replicació del rADN en el llevat Schizosaccharomyces pombe. Els seus estudis van demostrar el paper indispensable de la proteïna Sap1 en el bloqueig de la forqueta de replicació en el rADN de S. pombe.

L’any 2007 es va traslladar als Estats Units per treballar com investigadora associada al laboratori del Professor Paul Russell al The Scripps Research Institute, a La Jolla, Califòrnia. La Dra. Mejía va realitzar estudis sobre la genètica i els mecanismes moleculars associats amb el manteniment del checkpoint durant la replicació del ADN, així com en la reparació de trencaments de doble cadena (DSB). Els seus resultats han contribuït a la comprensió de la funció de la proteïna Brc1 en la reparació DSB durant la fase S i també, el paper del complex Ku80-Ku70 en la reparació DSB mitjançant la recombinació homòloga juntament amb Ctp1.

El 2011 va tornar a Espanya per treballar com a investigadora postdoctoral al laboratori del Professor Ferran Azorín, on va estudiar la funció de l'homòleg CENP-B en S. pombe en el seu paper en l'organització de la cromatina mitjançant ChIP –Seq.

La Dr. Mejía es va incorporar al CMRB l’abril del 2013 com a tècnica superior de recerca.Publicacions seleccionades
© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2020 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat