Personal > Centre d'investigació

Yvonne Richaud

Yvonne Richaud

irichaud@cmrb.eu


L’Yvonne Richaud és va llicenciar en Bioquímica per la Universitat Veracruzana (Mèxic) l´any 1990. Des de l´any 1991 fins al 2007, va treballar com a membre del personal de recerca al Laboratori d´Immunologia i Reumatologia de l´Institut Nacional de Ciències Mèdiques i Nutrició Salvador Zubirán, (Ciutat de Mèxic). Sota la direcció dels Drs. D. Alarcón Segovia i L. Llorente, va participar en diversos projectes centrats en l´estudi de citoquines i de la hiperactivitat de les cèl·lules B en malalties reumàtiques autoimmunes, en particular en lupus eritematós generalitzat. També va participar en diversos projectes en col·laboració amb el grup de recerca dels professors D. Emilie i P. GalaNaud (INSERM- U131, Clamart, France).

L’any 2007 l’Yvonne va venir a Barcelona i va incorporar-se al CMR[B] com a tècnica de recerca sota la dirección del Dr. Ángel Raya, en particular en el camp de la reprogramació cel·lular.

Seguidament, des del 2009 al 2015, va estar treballant a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) en el grup de recerca del Dr. Ángel Raya “Control de potència de les cèl·lules mare” com a tècnica sènior, participant en diversos projectes de modelatge de malalties a través de les cèl·lules pluripotents induïdes (iPSC).

El gener de 2016 va tornar al CMR[B] i, des de llavors, ha continuat amb la seva feina en reprogramació cel·lular i modelatge de malalties.Publicacions seleccionades
© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2020 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat