Personal > Centre d'investigació

Alessandra Giorgetti

Alessandra Giorgetti

agiorgetti@cmrb.eu


L’Alessandra Giorgetti és llicenciada en Biologia (1998) i PhD en Medicina Molecular per la Universitat de Milà, Itàlia. Va continuar la seva carrera fent recerca postdoctoral a les instal·lacions GMP de l’hospital Ospedale Maggiore Policlinico Milano, així com al grup del Dr. Rafii al Weill Cornell Medical College de Nova York des de 2004 a 2008, on va adquirir una valuosa experiència en cèl·lules mare sanguínies humanes (hematopoiètiques, HSCs), amb un interès particular en les cèl·lules mare de la sang del cordó umbilical (CBSCs).

Des de l’any 2008 al 2011 va treballar al CMR[B] com a investigadora associada al Banc de Línies Cel·lulars. Seguidament, el 2012, va iniciar una nova etapa professional a l’empresa Inbiomed com a cap del Laboratori d’Hematopoiesi i Desordres Sanguinis. El principal objectiu del seu laboratori fou el desenvolupament de nous enfocaments per tal de generar cèl·lules mare sanguínies in vitro per a teràpies de reemplaçament cel·lular. L’Alessandra continuà aquesta tasca a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, on va estar treballant gairebé tres anys. Durant aquest període va augmentar la seva experiència en aquest àmbit i va contribuir al desenvolupament de noves estratègies per la generació in vitro de cèl·lules mare sanguínies des de cèl·lules humanes pluripotents induïdes (iPSCs).

El 2016 va reincorporar-se al CMR[B] com a investigadora Ramón y Cajal. El seu objectiu a llarg termini és identificar les vies de desenvolupament involucrades en la especificació de les cèl·lules mare sanguínies durant la primera fase del desenvolupament de l’embrió humà, per tal de poder-ho aplicar en la diferenciació de les cèl·lules iPSCs en cèl·lules mare sanguínies clínicament rellevants.Publicacions seleccionades
© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2020 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat