News > CMRB

9 de maig de 2016

Ángel Raya i Anna Veiga, guardonats amb el Premi d'Honor Dr. Benaprès 2016

Ángel Raya i Anna Veiga, guardonats amb el Premi d'Honor Dr. Benaprès 2016
 

Ángel Raya, Director del CMR[B], i Anna Veiga, Directora del Banc de línies cel·lulars de Barcelona (BLCB), ubicat al CMR[B], han guanyat el Premi d’Honor Dr. Benaprès 2016 per la seva carrera científica, premi atorgat per la Societat Espanyola de Medicina i Cirugia Cosmètica (SEMCC).

El Premis “Doctor Benaprès” s’han anat atorgant durant vuit anys en el context de les “Jornades Mediterrànies de Confrontacions Terapèutiques en Medicina i Cirurgia Cosmètica” per tal de premiar investigadors o institucions de recerca en el camp de la Medicina Regenerativa i l’Envelliment Fisiològic. Aquestes conferències que es celebren a la ciutat costanera de Sitges amb el suport de l’Ajuntament del municipi, enguany compten la seva 34ena edició. El Dr. Benaprès va ser metge, polític i publicista. Durant el seu període com a alcalde de Sitges, a començaments del segle XX, va impulsar grans millores per a la població, alhora que gaudia de l’amistat d’artistes com Santiago Rusiñol i Ramon Casas.

Entre els destinataris del premi en edicions anteriors, hi ha noms com Bernat Soria (2009), investigador líder en cèl·lules mare embrionàries i ex Ministre de Salut; Rita Levi-Montalcini (2010), Premi Nobel en Medicina per la seva feina en factors de creixement; María Blasco (2011) investigadora en telòmers i Directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques; i Manel Esteller (2014), Director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'IDIBELL.

L’entrega dels guardons va ser al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges el dijous 5 de maig a les 7 de la tarda. L’endemà, divendres 6 de maig, els guardonats van oferir una conferencia magistral sobre les cèl·lules iPS i la seva aplicació clínica.
© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2019 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat