News > CMRB

26 de gener de 2017

Periodistes científics per un dia

Periodistes científics per un dia
 

Ahir dimecres 25 de gener un grup de 48 nens de l’escola de primària “Bac de Roda” de Barcelona va participar a l’activitat organitzada pel PRBB “Entrevista a un científic”.

L’estudiant de doctorat del CMR[B] Anna Garcia va ser la protagonista del dia, responent tot tipus de preguntes dels alumnes de 4rt d’aquesta escola.
A més de l’entrevista, els estudiants van visitar un laboratori del CMR[B] i també van observar amb una lupa algunes mostres de peix zebra. El programa de televisió “Catakrac” (BTV) també hi va ser per tal de difondre aquesta interessant activitat entre la seva audiència.

L’Anna Garcia es va llicenciar en Biologia Humana per la Universitat Pompeu Fabra el 2012, obtenint després el Màster en Indústria Farmacèutica i Biotecnològica. Actualment l’Anna està treballant al CMR[B] en el seu projecte centrat en estudiar el procés de regeneració cardíaca del peix zebra, el qual va començar a l’IBEC el 2013. Els joves estudiants estaven molt interessats en descobrir com és el dia a dia d’un investigador i quines van ser les seves motivacions per triar aquest camí professional. A més, també mostraren molta curiositat sobre tot allò relacionat amb el model animal anomenat peix zebra i sobre com ens pot ajudar a tenir més coneixement sobre la regeneració de teixits.

Després d’aquesta apassionant entrevista, la mainada va visitar les instal·lacions del CMR[B] en dos grups. Allà, van mostrar-se realment fascinats observant tot l’equipament d’un laboratori de recerca biomèdica i per estar tan a prop dels investigadors.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és mostrar la contribució que els científics fan amb la seva recerca al benestar de la societat, apropar els científics als ciutadans del futur, així com despertar la vocació científica entre les noves generacions.

Aquesta és la tercera vegada que el CMR[B]  participa en aquesta activitat de divulgació. La Mercè Martí, responsable de la Plataforma Tècnica de la institució, va participar-hi en les dues edicions anteriors.
© Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona 2009-2019 - Nota legal - Política de cookies - Crèdits - Accessibilitat